Thursday, June 25, 2020

Download Uykuda Çocuk Ölümleri (Konstantiniyye Üçlemesi #1) Free Books Full Version

Identify Books Toward Uykuda Çocuk Ölümleri (Konstantiniyye Üçlemesi #1)

Edition Language: Turkish URL http://kitap.ykykultur.com.tr/kitaplar/uykuda-cocuk-olumleri-konstantiniyye-uclemesi-i
Series: Konstantiniyye Üçlemesi #1
Download Uykuda Çocuk Ölümleri (Konstantiniyye Üçlemesi #1) Free Books Full Version
Uykuda Çocuk Ölümleri (Konstantiniyye Üçlemesi #1) Paperback | Pages: 448 pages
Rating: 4.04 | 114 Users | 23 Reviews

Interpretation To Books Uykuda Çocuk Ölümleri (Konstantiniyye Üçlemesi #1)

"İşte!" diye atıldım heyecanla, 'Benim üzerinde çalışmakta olduğum konu da bu: Uçölüm, yani Uykuda Çocuk Ölümleri. Size rastlamam ne büyük şans!
Bana yardım edebilirsiniz belki.
Bu bilgileri nereden edindiniz?"

"İniş ne kadar sürdü, bilemiyorum. Kemerime sokuşturmuş olduğum yedek paftaları birbiri ardına tutuşturuyordum. Merdiven gitgide daha dikleşiyor, dehliz bir kuyuyu andıran dikey bir boruya dönüşüyordu. Bastığım yere çok dikkat etmem gerekiyordu ayağım kayıp aşağıya yuvarlanmamak için. Yatsı ezanını okuduktan sonra minareden inmekte olan bir müezzin gibi hissediyordum kendimi."

İnsansız Konağın İkonu ve Pervaneler adlı öykü kitaplarıyla tanıdığımız Ali Teoman'dan arzın Merkezi'ne seyahat etmek isteyenlere ansiklopedik bir kılavuz, dev bir labirent roman.

Describe Containing Books Uykuda Çocuk Ölümleri (Konstantiniyye Üçlemesi #1)

Title:Uykuda Çocuk Ölümleri (Konstantiniyye Üçlemesi #1)
Author:Ali Teoman
Book Format:Paperback
Book Edition:First Edition
Pages:Pages: 448 pages
Published:May 2002 by Yapı Kredi Yayınları
Categories:Fiction. Cultural. Turkish. Asian Literature. Turkish Literature

Rating Containing Books Uykuda Çocuk Ölümleri (Konstantiniyye Üçlemesi #1)
Ratings: 4.04 From 114 Users | 23 Reviews

Judgment Containing Books Uykuda Çocuk Ölümleri (Konstantiniyye Üçlemesi #1)
Ali Teoman inserts a surreal, labyrinthine, Kara Kitap style investigation-travel story into a Kafka universe. The relatively short narrative time goes through a wider span of times-epochs as Xeno travels between the layers of the "company." The places he visits within the company look like amalgams of Byzantine-Ottoman history, early Turkish Republic, and modern, 1990s Istanbul, where Greek letters and Ottoman alphabet gets superimposed with neon lights on subways and on Haghia Sophia. While

bkz. "How to Disappear Completely"

Lise 3'te 18 yaşındayken okuduğum bu kitabı eklemeyi unutmuşum. O zamanlardan hatırladığım kitabın gerçeküstü, adeta masalsı bir düzlemde; bitmeyen merdivenler, iç içe geçen kapılar gibi şekillerin kesinliklerinin olmadığı, insanın içinde kaybolduğu yerlerde geçmesiydi. Bir de okurken kahkaha attığımı hatırladığım ansiklopedi bölümü var. En sevdiğim Türkçe kitaplardan biri olduğu kesin.

Zor bir okuma oldu benim için. Evet çok sevdiğim ihsan oktay anar'ın, oğuz Atay'ın, Orhan pamuk'un ve tabii ki Ahmet Hamdi Tanpınar'ın izleri neredeyse her sayfada var. Ama sanırım beni bu kitapta yoran şey, bağlantı kurmanın zorluğu oldu. Zihin ihsan oktay anar'ın ya da oğuz Atay'ın herhangi bir eserinde olduğu gibi metinde kalamıyor. Sürekli mekandan mekana, zamandan zamana yapılan geçişler okurun metne yoğunlaşmasını engelliyor. ...

O kadar anlamadım ki bu kitabı, anlatamam. Nasıl kafalar, nasıl labirentler öyle. Arkadaşım kitabı anlamam için diğer iki kitabı da okumam gerektiğini söyledi ama ben aklımı peynir ekmekle yemediğim için hayır dedim.

Zamanında dergiye yazacağım için buraya yazmamıştım. Şimdi görünce böyle güzel bir kitaba dair bir şeyler yazmamak içimi acıtacak. Bilgiler tabii o kadar taze değil artık; o yüzden yalnızca şunu söyleyebilirim: Grotesk bir dünya içinde sürekli bir akşam üstü atmosferinde gizemlerin içinde Bay X'le kaybolmak istiyorsanız kesinlikle okumanız gereken bir kitap. Ali Teoman'ın öykülerini beğenmediyseniz bile okuyun. Çok fark göreceksiniz. Türk edebiyatının bence en güzel yapıtlarından biri ve

Rahmetli Ali Teoman, edebiyata ve edebiyat eserlerine hâkim olduğu kadar Türkçe başta olmak üzere farklı dillere son derece hâkim ve bu hâkimiyet Uykuda Çocuk Ölümlerinde açıkça görülmekte. Yazar tüm bu bilgisini kurmaca bir metni oluştururken ustaca kullanabilmekte aynı zamanda. Evvelce Tutunamayanlar, Kara Kitap, Yeni Hayat ve İhsan Oktay Anar romanlarını okumuş olanlar Uykuda Çocuk Ölümlerini okurken sık sık bu metinlere göndermeler yapıldığını, önemli esinlenmeler olduğunu fark edecektir.

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.